Last van eelt? Omnicut!

Eelt op de voorvoet, tenen of de hielen?

Er is een nieuwe techniek.

Omnicut

Eelt is plaatselijke verdikking van de opperhuid, die ontstaat op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving en/of druk. Door het wrijven van de opperhuid over een oppervlak wordt die ruwer en hard. Eelt kan ook ontstaan door verandering van temperatuur, hitte, veranderde samenstelling van zweet en ziekten.
Eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt. Een ander resultaat van wrijving of langdurige druk op de huid is een blaar.

Een beetje eelt is een natuurlijke bescherming maar wanneer de laag te dik wordt kunnen er complicaties optreden zoals kloven (vaak ter hoogte van de hielen), likdoorns en eksterogen. Soms ook kleine eeltpitjes.
Grotere eeltplekken ontstaan vooral onder de voet en de hielen.

Het ontstaan van eelt kan ook erfelijk zijn. De vorming van eelt hangt namelijk ook af van de stand van de botten. Als bepaalde botten meer werk moeten doen, ontstaat er een dikkere huidlaag. Ook de samenstelling van de huid is een factor die een rol speelt.
Eelt kan men verwijderen door een eelt-rasp te gebruiken, zo voorkomt men uitslag of uitbarsting van eelt. De pedicure kan eelt en kloven wegsnijden, dan wordt het vakkundig weggehaald.
Dit in combinatie met goede voedende crèmes geeft de beste resultaten.

Omnicut is een speciaal gepatenteerd hulpmiddel ontworpen voor een professionele en veilige verwijdering van het hoornvlies weefsel op de voetzool en hiel. De speciale frees met twee roterende messen verwijdert na voorbehandeling probleemloos zelfs hardnekkige, verdikte eeltlagen laag per laag in enkele seconden. Dit geeft een perfecte hoeveelheid wegname van de overtollige dode huid zonder beschadiging van de onderliggende huid.