Hygiëne

Corona

Uiteraard blijven de normale hygiënische maatregelen van kracht. Daar bovenop worden alle contactoppervlakten ontsmet met een desinfecterende spray.

Van de klant vraag ik de handen te ontsmetten voor het binnen komen en een mondmasker te dragen van bij het betreden van de praktijk.

Hoe belangrijk is hygiëne?

Hygiëne is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Deze praktijk volgt deze trend.

Wat doet deze praktijk?

Er bestaat een hele resem van technieken waaruit de medische pedicure kan kiezen. Er is reiniging, ontsmetting (desinfectie) en sterilisatie. Met deze technieken worden zo veel mogelijk micro-organismen gedood.

1. Reiniging en desinfectie

De instrumenten worden ontdaan van bijvoorbeeld huid, eelt en ev. bloed enerzijds door producten, anderzijds door warmte en ultrasoon (zeer kleine trillingen die het vuil losmaken).

Ik werk met een combinatie door een gepast reinigingsmiddel in de ultrasoon te gebruiken die verwarmt.

Het reinigingsmiddel ID212 op basis van Quaternaire ammonium zouten is bactericidaal, fungicidaal, en beperkt virucidaal en goedgekeurd ook voor bvb tandheelkunde.

Dit zorgt ervoor dat zowel bacteriën, schimmels als virussen worden gedood.

2. Sterilisatie

Sterilisatie is een proces dat alle micro-organismen dood. Hiermee wordt de aanwezigheid van een levend organisme 1 op 1 miljoen.
In mijn praktijk wordt UV licht gebruikt om te steriliseren.

Verder wordt er steeds gebruikt gemaakt van handschoenen en worden de handen gewassen met antibacteriële zeep en handgel.